PLUTANJE JE SAVRŠENA METODA ZA OTKLANJANJE BOLA U MIŠIĆIMA I ZGLOBOVIMA

  • Da li imate hroničan bol u donjem delu leđa, kičmi, kostima, vratu i mišićima posle svakog napornog radnog dana?
  • Razmišljali ste da krenete na treninge, ali se plašite da će to doneti više patnje nego rezultata?
  • Niste u stanju da obavljate svakodnevne obaveze bez bolova u zglobovima i mišićima koji vam kvare kvalitet života?

Ležanje u krevetu samo dodatno pogoršava već postojeće probleme

Nakon stresnog dana punog obaveza, najradije biste došli kući i legli u krevet? Patite od hroničnog nedostatka energije, a svaka pomisao na bavljenje sportskim aktivnostima biva potisnuta strahom od novih intenzivnih bolova?

Nažalost, ležanje samo privremeno otklanja bolove u leđima, vratu, mišićima, kostima i zglobovima. Nakon vraćanja redovnim aktivnostima, stanje se samo pogoršava.

Potrebno je potražiti konkretno rešenje koje će eliminisati bol jednom za svagda.

Izlaganje novim fizičkim naporima može otežati postojeće povrede i uvećati bol, te svakako ne predstavlja dobro rešenje. Ukoliko imate veliku želju da ponovo postanete aktivni, a sport predstavlja jednu od vaših strasti, izdvojite vreme za sebe i prvo se fokusirajte na potpuni oporavak!

Plutanje je idealan izbor ukoliko vas muče neki od sledećih problema:

• Upala i bol u mišićima

• Otečeni i bolni zglobovi

• Bol u kostima

• Bol u kičmi i pritisak u leđima

Dodatne prednosti plutanja:

  • Ubrzan mišićni oporavak i lečenje povreda

Telo se najbrže oporavlja u stanju opuštenosti. Bestežinsko stanje koje nastaje u toku plutanja otklanja pritisak sa umornih i povređenih zglobova i mišića, što pomaže brzom i dubokom opuštanju.

Rezultat je brz oporavak i regeneracija tkiva, što se naročito primećuje u ubrzanom oporavku od povreda.

  • Brži rast mišićnog tkiva

Plutanje stvara idealne uslove za efektivniji rast mišića. Mišićna hipertrofija se najbrže javlja u stanju relaksacije, odmora i opuštanja. Samim tim, plutanjem se organizam dovodi u idealno okruženje koje stimuliše rast i razvoj mišićne mase.

  • Brzo otklanjanje bolova

Terapija plutanjem brzo smanjuje i otklanja bol u zglobovima i mišićima koji se obično javlja posle intenzivnog treninga i trauma. Dokazano je da plutanje ubrzava otklanjanje mlečne kiseline iz mišića (toksina koji stvara spazam i bolne grčeve), time efikasno otklanjajući uzročnik bola.

Pored toga, plutanje umiruje misli i otklanja stres, što pozitivno utiče na smirenje napetosti i napregnutosti koji mogu povećati ili izazvati bol. Plutanje može poslužiti kao vredna dopuna metodama lečenja kao što su fizikalna terapija, koje pomažu u olakšavanju boli.

Prednosti plutanja i efekti na otklanjanje simptoma bola:

Kičma se tokom seanse plutanja nalazi u pravilnom položaju. Svi pršljenovi se vraćaju na svoje prirodno mesto te se oseća trenutno olakšanje.

Celokupna muskulatura se opušta istovremeno, a naročito se eliminiše stegnutost vratnih mišića.

Smanjenje upalnih procesa se oseća na svim zglobovima, međupršljenskim diskovima, ligamentima i kostima, što je nemoguće postići ležanjem na krevetu i drugim mekšim ili tvrđim površinama.

Samim tim, oštra hronična napregnutost se otklanja i poboljšava se stanje na međupršljenskim hernijama – nestaje bol u leđima, zglobovima i kostima, kao i bol u vratu i mišićima, a eliminišu se i istegnutosti tetiva.

Više o plutanju ➤

 

Naša neodoljiva ponuda

Zakažite seansu kod naše administratorke Marine što pre i ostvarite sledeće pogodnosti:

 

  • Popust za parove u vrednosti od 20%. Redovna cena iznosi 3500 din.
  • Besplatnu dvadesetominutnu masažu na specijalnom krevetu za Vas i osobu sa kojom ste došli.
  • Popust od 20% za naredni tretman.

Rešite se bola u mišićima, kostima i zglobovima jednom za sva vremena!

Bol u leđima nije samo fizički nedostatak, već aktivno doprinosi stanjima poput nemira i depresije. Uzimajući u obzir činjenicu da se bol u donjem predelu leđa teško leči, terapija plutanjem može predstavljati važnu kariku u otklanjanju simptoma nelagode. Tradicionalne metode često nisu dovoljno efikasne, ali se najbolji rezultati postižu uz teraiju plutanjem.

Ako je Vaša bol izazvana skoliozom ili neuralgijom, ukočenošću mišića ili traumama, plutanje pomaže u ublažavanju fizičkih i psihičkih simptoma nelagode. Takođe je izuzetno efektivna u otklanjanju oštrog hroničnog bola u donjem delu leđa.

U bestežinskom stanju, poboljšava se krvotok u pogođenom području, što pomaže u oporavku mekog tkiva. Dodatno, terapija plutanjem smanjuje efekat sile teže na zglobove, odnosno smanjuje se pritisak na kosti i vezivna tkiva, čime se sva dostupna energija troši na oporavak i lečenje, bez potrebe za suprotstavljanjem sili gravitacije.

Float Spa Studio Spokojstvo

Doživite nezaboravno iskustvo plutanja sa
Float Spa Studio Spokojstvo.

Za više informacija posetite naš zvanični sajt spokojstvo.rs ili dođite u naš studio na adresi Bulevar Mihaila Pupina 135

Iskustva klijenata

Pozovite nas